5 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Od sutra znatno niže cijene goriva

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u Dnevniku HTV-a na upit o cijenama goriva od utorka izjavio je: “Što se tiče dizela, nešto iznad 12 kn, što se tiče benzina, odnosno, eurosuper, ispod 12 kn, što se tiče plavog dizela nešto malo iznad 8 kn”.

Vezano za cijene goriva podsjetio je i da se ukida zelena naknada, na temelju Vladine uredbe.

“Svakog utorka imamo nove cijene goriva, one se računaju kao prosjek 5 dana prošlog tjedna. Ovaj tjedan je vis-a-vis cijena bio dobar u odnosu na prošli, cijene su pale na referentnim tržištima. Pored toga, koraci Vlade, odnosno smanjenja dijela trošarina, s druge strane ograničavanje marži i s treće strane ukidanje zelene naknade, dovesti će do toga da ćemo od utorka znatno jeftinije točiti naše rezervoare. Dakle, što se tiče dizela, nešto iznad 12 kuna, što se tiče benzina, odnosno, eurosuper, ispod 12 kuna, što se tiče plavog dizela nešto malo iznad 8 kuna. Dakle, značajno smanjenje u odnosu na prošli tjedan”.

Na upit može li se očekivati da će ovakve cijene potrajati Ćorić je podsjetio kako je metodologija takva da će onaj sljedeći utorak zapravo ovisiti o ovom tjednu koji nas čeka.

“Nadamo se da će cijene stagnirati na ovoj razini, da neće doći do značajnijeg povećanja. U svakom slučaju, od utorka je situacija puno relaksiranija. Tome smo se i nadali, u tom smjeru je Vlada RH donosila mjere”, zaključio je Ćorić na tu temu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime