-1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Održan 1. Gospodarski forum Grada Iloka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Grad Ilok i Ured za međunarodnu suradnju TINTL organizirali su 1. Gospodarski forum Grada Iloka službenog naziva ”Informiranjem i usmjeravanjem gospodarstvenika do iskorištenja potencijala za održiv gospodarski rast i razvoj Grada.”. Događaj je ovo od izuzetne važnosti za oporavak posrnulog gospodarstva na krajnjem istoku Hrvatske.

Cilj organizatora bio je na jednom mjestu okupiti lokalne gospodarstvenike, obrtnike i poljoprivrednike te im pružiti kvalitetne informacije i svakako korisne smjernice koje će pripomoći razvijanju iločkog gospodarstva.

– Meni kao gradonačelnici je jako bitno da one tvornice i firme koje inače dobro rade ostanu stabilne, jer one zapošljavaju gotovo trećinu stanovnika našega kraja. Isto tako, važno je i da nove gospodarske subjekte ojačamo i ohrabrimo te im pružimo svu stručnu pomoć kako bi bili uspješni u svom poslovanju. I zbog toga smo danas također ovdje – rekla je iločka gradonačelnica Marina Budimir.

Uz Grad Ilok suorganizator ovog za gospodarstvo važnog događaja je i Ured za međunarodnu suradnju TINTL koju sačinjavaju Grad Ilok te općine Tovarnik, Tompojevci, Lovas i Stari Jankovci. Riječ je o jedinicama lokalne samouprave koje već dugi niz godina uspješno koriste sredstva iz europske blagajne. TINTL je ovom zgodom i prenio vlastita iskustva u povlačenju europskog novca, a zainteresirane sudionike današnjeg skupa upoznao je i sa svim ostalim mogućnostima koje se ovdašnjim gospodarskim subjektima pružaju kroz Fondove Europske unije, ali i resorna ministarstva Republike Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime