1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Održan 13. znanstveno stručni simpozij “Ratna bolnica Vukovar 1991. godine – dr. Juraj Njavro”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Znanstveno-stručni simpozij: “Ratna bolnica Vukovar 1991. godine – dr. Juraj Njavro” i ove godine okupio je eminentne stručnjake iz područja zdravstva. Uz stručni dio na simpoziju je predstavljena knjiga dr. sc. Ive Lučića “Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama Hrvatskog istoka”. Nakon predstavljanja knjige i otvaranja simpozija uslijedila su stručna predavanja na razne teme , rat i medicina, ekshumacije, zbrinjavanje ratnih ozljeda i druge.

Tijekom agresije na Vukovar u vukovarskoj bolnici zbrinjeno je 3470 ranjenika. Za sve stanovnike ratnoga Vukovara bila je spas, žila kucavica. Na ratni značaj vukovarske bolnice podsjetio je i Milan Kujundžić, ministar zdravstva: “Vukovar i vukovarska bolnica su simbol hrvatske patnje, stradanja i hrabosti, ali i obilježje hrvatske državnosti koji će zauvijek ostati u sjećanju svih Hrvata.

Skup su i ove godine organizirali Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. – Županijski ogranak Vukovar i Opća županijska bolnica hrvatskih veterana.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime