34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Održan 18. Memorijal Hrvoja Majića

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održan 18. Tamburaški memorijal Hrvoja Majića. Ponovno na pozornici eminetna tamburaška imena, upravo onakva kakav je bio i Hrvoje Majić. Hrvoje Majić preferirao je instrumentalnu tamburašku glazbu, stoga ovaj Memorijal – koji se organizira u čast velikog glazbenika – održava se u znaku instrumentala. Tamburaši bi to pojasnili da je riječ o čistoj elementarnoj tamburi koju ne pokriva vokal i čiji čarobni zvuk ne kvari mikseta razglasa. Svi koji plove tamburaškim vodama za Memorijal Hrvoja Majića reći će da je to jedan od najprestižnijih festivala koji okuplja najkvalitetnije glazbenike.

“Na ovaj način nastojim zadržati njegovanje instrumentalne tamburaške glazbe i potvrditi ono što je Hrvoje Majić i činio i želio u svom životu, a to je da tambura može sve” – istaknuo je u ime organizatora predsjednik OMH Vinkovci, Dražen Švagelj. Tamburaši rado naglašavaju da u kalendaru zbivanja uvijek drugi dan svibnja rezerviraju za Memorijal u znak sjećanja na rano preminulog kolegu, velikog virtuoza na tamburi.

“On je uvijek iskakao po svojoj kvaliteti po svojim idejama, po svojoj osobnosti. Imali smo puno susreta na brojnim festivalima. Čak je, mogu se pohvaliti, nekoliko puta bio kod mene u školi i razmjenjivali smo notne materijale i razgovarali “, prisjetio se Franjo Slavko Batorek.

Na Memorijalu su nastupili Subotički tamburaški kvartet, komorni tamburaški ansambl Umjetničke akademije iz Osijeka, orekstar tamburaške škole Batorek, tamburaški sastav Romansa i TS Sekstakord. Publika je u bogatom repertoaru uživala u slavonskoj rapsodiji, Bumbarovom letu, Pariškim krovovima. Bila je ovo večer u kojoj se zahvaljujući tamburi i tamburašima plovilo najljepšim napisanim skladbama iz područja revijalne ili klasične glazbe

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime