17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Održan preventivni program ”Zajedno protiv govora mržnje“

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar,  Policijska uprava vukovarsko-srijemska, uz podršku Ravnateljstva policije, Službe prevencije,  sudjelovala je u provedbi kazališnog projekta “Raspucavanje”, odnosno preventivnoj kampanji nastaloj u suradnji Hrvatskog nogometnog saveza i umjetničke organizacije “Lutkarsko kazalište Lutonjica Toporko”.

Predstava “Raspucavanje” projekt je Hrvatskog nogometnog saveza. Ravnateljstvo policije, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, ulaže zajedničke napore u prevenciji sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima pa je tako Ravnateljstvo policije prepoznalo projekt Hrvatskog nogometnog saveza kao pozitivan model u izgradnji kulture tolerancije, nenasilja i sprječavanja diskriminacije, a s ciljem da udruženim snagama doprinesu da sportsko navijanje bude uživancija,  a ne huliganski čin. „Navijam za, a ne protiv“ to je slogan i ideja vodilja.

Kroz organizaciju izvođenja istoimene predstave “Raspucavanje”, policija nastavlja dugogodišnju suradnju s Tehničkom školom Nikole Tesle u Vukovaru s ciljem iniciranja, organiziranja i provedbe proaktivnih preventivnih aktivnosti u svrhu zaštite djece i mladih.

Kampanja “Raspucavanje – kazališni projekt za djecu osnovnih i srednjih škola” ima za cilj djeci i mladima promicati prihvaćanje različitosti, tolerancije i uključivosti sa svrhom suzbijanja rasizma i diskriminacije u nogometu, ali i cijelom društvu. U predstavi se otvaraju teme važnosti promoviranja nediskriminatornog ponašanja po bilo kojoj osnovi.

Osim predstave, uspješno je održana i radionica policijskih službenika Službe prevencije Ravnateljstva policije, u okviru koje su učenici imali priliku komentirati i izraziti svoje dojmove, te usvojiti znanja o pozitivnim životnim stilovima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime