24 C
Vinkovci
Srijeda, 22 svibnja, 2024

Održan prvi Business day u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru 52. Vinkovačkih jeseni prvi put je održana gospodarska konferencija Business day, koja je okupila brojna ugledna imena iz područja gospodarstva i poduzetništva. Nezaobilazna tema bili su fondovi Europske unije o kojima se ponajviše govorilo na panel raspravi “Mogućnosti razvoja poduzetništva- iskoristimo ih”, na kojoj je između ostalih sudjelovala i resorna ministrica Gabrijela Žalac.

“Meni nije cilj da mi dvije i pol milijarde iz EU fondova na području pet slavonskih županija potrošimo, već mi je interes da mi promijenimo sliku gospodarstva, ” istaknula je Žalac tijekom rasprave.

Iz Agencije VIA pripremili su i sve trenutno dostupne poduzetničke natječaje, kao i one koji su u najavi, što je prezentirano nakon panel rasprave. Predstavljeni su ovom prilikom i primjeri dobre prakse- uspješne start up tvrtke te mladi poduzetnici koji su ih pokrenuli.

I organiziranjem ove konferencije želi se što više potaknuti mlade da se uključe u svijet poduzetništva te neprekidno raditi na stvaranju pozitivne poslovne atmosfere u gradu na Bosutu. “Sustavno moramo svi na tome raditi. Od vrtića, škola, bilo gdje se nalazimo u gradu moramo na tome inzistirati da postoji optimizam, da se u Vinkovcima može uspjeti,” istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime