28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Najveće zanimanje vijećnika vinkovačkog Gradskog vijeća, kao i uvijek, izazvale su one točke vezane uz gradske financije. Konkretno, izmjene i dopune proračuna za tekuću godine, koje su većinom glasova vijećnika i prihvaćene.

– Uvijek na kraju godine imamo tehnički rebalans gdje, kolokvijalno rečeno, moramo izgladiti sve one pozicije koje smo izvršavali u ovoj tekućoj godini. Imali smo pozicije na kojima smo imali, recimo, cjelokupne iznose za naše projekte. Sada se oni, kada su ugovoreni, moraju podijeliti kroz vremenski tijek kako će se izvršavati, pojasnio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Pored točki redovnih poslovnih izvješća gradskih tvrtki, također zanimljiva tema bila je i ona o prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti i ovlaštenja gradonačelniku za zaključenje sporazuma i ugovora o suradnji u predmetu osnivanja dislociranog redovnog preddiplomskog stručnog studija Drvne tehnologije u Vinkovcima. Njegovim osnutkom, priliku za studiranje u Vinkovcima dobit će 40 studenata.

– U Vinkovcima imamo već Poljoprivrednu školu sa smjerom šumarstva i Drvno-tehnološku školu, ovo bi bila jedna određena nadogradnja gdje ćemo mi omogućiti našim kadrovima koji izlaze iz srednjoškolskog sustava da ovdje stječu i svoja visokobrazovna znanja, rekao je Hrvoje Niče, pročelnik Upravnog odjela gospodarstva.

Grad Vinkovci je kroz svoj program poticanja osigurao dodjelu poticaja poduzetnicima s područja grada, a nekolicina ih je upravo iz drvoprerađivačkog sektora. Pokazatelj je to, kaže Niče, da je Grad Vinkovci na pravom putu. Međutim, istaknuo je, to ne ovisi samo o Gradu koji je zajedno sa Vukovarsko-srijemskom županijom osigurao prostor i tehničke uvjete, već i o rektoratu zagrebačkog Sveučilišta. Prilika će biti to i za dio poduzetnika s vinkovačkog područja kojima nedostaje ovakav kadar, zaključio je Niče.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime