-1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Održana izborna skupština DAGIT-a Vinkovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Novoizabrani predsjednik DAGIT-a je Marko Milidrag, mag. ing. arch, a podpredsjednik je Mihovil Smiljanić, mag. ing. aedif. Novoizabrani podpredsjednik i predsjednik DAGIT-a izabrani su za naredno četverogodišnje razdoblje od 2022. do 2026. godine.

Dosadašnji predsjednik društva Stanko Banožić, dipl. ing. građ. svoju je dužnost uspješno obnašao proteklih osam (8) godina, od kojih su zadnje dvije godine (2020. i 2021. godina) bile iznimno teške godine za život i rad, budući da je DAGIT, kao i ostali javno-pravni i fizički subjekti, radio u uvjetima pandemije uzrokovane COVID-19 virusom.

Napomenimo da DAGIT trenutno ima 86 članova s područja grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Među članovima DAGIT-a su prvenstveno stručnjaci iz područja tehničkih struka (arhitekture, urbanizma, gradnje, strojarstva, elektrotehnike, zaštite na radu, voditelji građenja te ostale pripadajuće tehničke struke koje su određene Zakonom o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, a budući da je tehnička struka intersektorska djelatnost u članstvo DAGIT-a, uključeni su i stručnjaci iz područja: prava, ekonomije, medicine, umjetnosti….

DAGIT Vinkovci je temeljna članica Hrvatskog saveza građevinskih inženjera (HSGI-a), a ciljevi rada su: unapređenje graditeljske, odnosno cjelokupne tehničke struke; promicanje etike inženjerskog poziva; utjecaj na stvaranje javnoga, znanstvenoga i stručnog mišljenja i stajališta o svim bitnim tehničkim, ekonomskim, proizvodnim i drugim pitanjima tehničke struke; briga o cjeloživotnom stručnom usavršavanju; suradnja sa svim organizacijama koje se bave pitanjima bitnima za graditeljstvo; iznošenje stajališta o projektima, elaboratima, analizama, planovima razvoja, zakonskim propisima i školskim kurikulima tehničkih usmjerenja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime