23 C
Vinkovci
Petak, 17 rujna, 2021

Održana početna konferencija EU projekta “Zaželi za Vukovar”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je danas održana početna konferencija EU projekta “Zaželi za Vukovar”, koji se provodi u okviru poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Nakon predstavljanja projekta, novozaposlenim ženama, kojih je 10, svečano je uručen Ugovor o radu, na rok od dvije godine. Udruga žena Vukovar, kroz ovaj projekt vrijedan nešto manje od 1.660.000 kn, nastoji osnažiti pripadnice ciljane skupine žena u nepovoljnom društvenom položaju, kroz zapošljavanje i edukaciju.

Projekt, koji je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, prvenstveno je usmjeren na zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice.

Projekt “Zaželi za Vukovar” značajan je i za stare, nemoćne i potrebite korisnike kojih je sve više, a novozaposlene žene pružaju usluge pomoći u kući za ukupno 40 krajnjih korisnika.

Partneri na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb te Udruga žena Vukovar, koja je ujedno i nositelj projekta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime