28.8 C
Vinkovci
Utorak, 22 lipnja, 2021

Održana sjednica vukovarskog vijeća, Semenić Rutko ju napustila

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana sjednica vukovarskog Gradskog vijeća. Uz pitanja koja su imali gotovo svi prisutni vijećnici aktualni sat pretvorio se vremenski u puno više od sata. Od protekle sjednice vukovarskog Gradskog vijeća, koja je održana 29. siječnja, prošlo je vremena, pa su se nakupila i vijećnička pitanja – upit je imalo njih 18 od 20 prisutnih. Od projekata za branitelje, neporavnavanja cijena stambenog zbrinjavanja po novom zakonu, pomoći siromašnim građanima, uređenja komunalne infrastrukture do obnove zaštićenih fasada, energetske obnove i infrastrukturnih projekata. Kroz odgovore na vijećnička pitanja moglo se čuti i da kreću radovi na budućem nadvožnjaku, da je Grad putem resornog Fonda osigurao 500 000 kuna za dovršetak dugotrajne obnove Ukrajinskog doma, da je kandidiran projekt postavljanja semafora u Ulici 204. vukovarske brigade te da je u tijeku izrada idejnog projekta Objedinjenog hitnog prijema u Vukovaru.

Govora je bilo i o stanju turizma, pa se na aktualcu mogle čuti i da je za ovu godinu najavljen dolazak 240 kruzera u Vukovar, a zabilježen je i porast broja noćenja u iznosu 4%, ali i broja otvorenih obrta. Prije početka izlaganja točaka dnevnog reda, koji je sadržavao čak 23 točke, odvila se i poduža rasprava, nakon prijedloga vijećnice Mirjane Semenić Rutko, da se izbace točke koje se odnose na povrat 1700 jutara trenutno VUPIK-ovog zemljišta grofu Eltzu, koji je za to već obeštećen – ili će ona napustiti sjednicu. Nakon poduže rasprave i zaključka da su vijećnicima ruke vezane, prijedlog nije prošao, a Semenić Rutko je napustila sjednicu.

Prva točka ipak neizmjenjenog dnevnog reda bila je izvješće o radu gradonačelnika za drugu polovicu prošle godine, usvojena je i odluka o programu mjera poticanja razvoja poduzetništva za ovu godinu, a donesen je i pravilnik za dodjelu oznake Vrhunsko vukovarsko, koju će sadržavati domaći vukovarski proizvodi. Ostale točke većinom su se odnosile na financijska izvješća gradskih ustanova i institucija, a sukladno ranijoj najavi, usvojena je izmjena i dopuna odluke o stipendiranju učenika i studenata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime