10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Održana velika županijska vježba operativnih snaga “Vinka 2020.”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vatrogasci, hitna pomoć, crveni križ. Mjesta za paniku među građanima, srećom, ipak nije bilo. Riječ je bila tek o vježbi Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na lokaciji postrojenja tvrtke Vinka. Tema – incident u pogonu koji sadrži opasne tvari – amonijak. Tijekom pokazne vježbe “Vinka 2020.” ukupno je bilo deset ozljeđenih. Sedam lakše, a troje teže. Da bi se sve uspješno odradilo, važna je pravovremena reakcija. Centar 112, nakon primljenog poziva, o opasnosti obavještava najbližu javnu vatrogasnu postrojbu. Ovisno o udaljenosti od mjesta gdje je nastala opasnost, tako na teren stižu i pojedine službe.

Mi kroz ovakve vježbe pokušavamo demonstrirati taj način funkcioniranja i sve nedosatatke, ako se pojave, pokušavamo ispraviti. Prema tome, sama vježba je jako dobro došla i mi pokušavamo svake godine što više vježbi imati, što većih, što manjih, da bi u tom dijelu mogli svoje snage testirati, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ Zdravko Kelić.

Kada zaista dođe do opasnosti, prostora za pogreške – nema, a uvijek, kada god zatreba, sve ekipe bit će na raspolaganju svakome od građana kome to bude potrebno. Da su spremni i za ovakve, itekako opasne situacije, još jednom su dokazali danas.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime