19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Održane prve radionice projekta Wood4STEM u Općini Gradište

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U općini Gradište održane su prve radionice projekta ”Jačanje kapaciteta Drvnog klastera Slavonski hrast za popularizaciju STEM-a (Wood4STEM)” pod nazivom: ”Život šume”, ”Od šume do grada“, ”3D izrada namještaja” i radionica za opću populaciju.

Radionica ”Život šume“ namijenjena djeci predškolskog uzrasta održana je u vrtiću  ”Mali svijet’, a djeca su naučila o važnosti šume i njezinim stanovnicima.

Osnovnoškolci su se na interaktivnim radionicama ”Od šume do grada” i ”3D izrada namještaja” kroz STEM pristup učenju, naučila koje sve proizvode dobivamo od drveta, koja su zanimanja povezana sa šumom i drvnim industrijom te novim tehnologijama. Također okušali su se i u izradi namještaja pomoću 3D olovki te su izradili model grada od drveta.

Za opću populaciju projektni tim pripremio je uz radionicu za izradu nakita i informativnu prezentaciju o projektu, drvnoj industriji i STEM proučavanju. Cilj ovakvog načina edukacije je populariziranje šumarstva i drvne tehnologije od djetinjstva do odraslog uzrasta stvaranje novog pristupa u shvaćanju potencijala šume i drva.

Završetkom radionica institucijama je ostavljen interaktivni radni materijal napravljen od drva koji će služiti kao trajno pomagalo za daljnje poučavanje.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime