28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Oglasila se i uprava Same Deutz Fahr Žetelice

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Tijekom poslijepodnevnih sati, o nastavku štrajka radnika poduzeća Same Deutz-Fahr Žetelice, oglasila se i uprava. Navode da su danas, nakon sedam sastanaka i nekoliko mjeseci pregovaranja, održali važan sastanak s predstavnicima Sindikata radi postizanja konačnog dogovora. Sindikat je zahtijevao povećanje plaće s neto učinkom od 83,00 EUR na prosječnu mjesečnu plaću, a poduzeće je, navode, uložilo veliki trud te ponudilo povećanje mjesečne plaće s neto učinkom od 71,00 EUR, a za najniže razine plaća i do 89,00 EUR. “Nažalost, Sindikat nije iskazao volju za približavanjem dogovoru, te je ostao pri svojim početnim zahtjevima bez alternativnog prijedloga. Ponuda koju smo danas predložili je najviša ponuda poduzeća od 2005. godine, kad smo preuzeli poslovanje, a ponuđeni iznos je ujedno šest puta viši nego zadnje povećanje dogovoreno sa Sindikatom u 2016. godini”, istaknuto je u priopćenju.

Iz uprave također navode da je poduzeće dosadašnjim poslovanjem pokazalo da im je itekako stalo do položaja radnika na području Županje te da su u prošloj godini na neodređeno zaposlili više od 60 privremenih radnika, što je gotovo 20% svih zaposlenih, iako je proizvodnja i dalje izrazito sezonskog karaktera.

Poduzeće, naveli su zaključno, potvrđuje namjeru nastavka investiranja u proizvodnju kombajna, te se nadaju da će sa Sindikatom postići dogovor kako bi, ističu, radnicima tvornice u Županji zajamčili stabilnu budućnost.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime