28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Oko 20 milijuna eura za širokopojasni internet

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Danas je u Maloj vijećnici Grada Vinkovaca potpisan Sporazum o suradnji na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja. Nositelj projekta je Grad Vinkovci, a partneri na projektu su općine Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci.

– Nije potrebno naglašavati važnost interneta, odnosno brzine interneta u današnjem vremenu. U središtu Vinkovaca dostupna je širokopojasna infrastruktura koja, pak, ne postoji u rubnim dijelovima grada, kao i okolnim općinama. Nadam se kako će se uskoro i to promijeniti, danas potpisanim sporazumom Grad Vinkovci s partnerskim je općinama otvorio pripremne aktivnosti za natječaj koji će biti otvoren početkom sljedeće godine – rekao je Ivan Rimac, pročelnik UO za poslove gradonačelnika Vinkovaca.

Ovim projektom, za koji će natječaj biti raspisan početkom 2018. godine, bit će obuhvaćeno 20 tisuća kućanstava u Vinkovcima i spomenutim općinama. Vrijednost projekta procjenjuje se na oko 20 milijuna eura, a značajan dio sredstava bit će povučen iz EU fondova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime