20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Oko 47 tisuća eura dodijeljeno za razvoj i unapređenje lovstva u Vukovarsko – srijemskoj županiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko – srijemska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva u 2023. godini, gdje je 49 prijavitelja ispunilo sve tražene uvijete i ostvarilo potpore u ukupnoj vrijednosti 39.301,73 EUR.

Potpisivanje i uručivanje ugovora po navedenom Javnom pozivu upriličeno je u prostorijama Lovačkog saveza Vukovarsko – srijemske županije gdje je domaćin, predsjednik Blaženko Bajić pohvalio odličnu suradnju Saveza i Županije te istaknuo svoje zadovoljstvo brojem odaziva udruga.

Inače, prijavitelji su se mogli prijaviti na mjere propisane Programom razvoja i unapređenja lovstva u Vukovarsko – srijemskoj županiji za 2023. – 2027. godinu, a to su: sprječavanje šteta od i na divljači, smanjenje brojnog stanja predatora, povećanje brojnosti glavnih vrsta sitne divljači, te projekti, promidžba i informiranje lovstva poput projekta „Djeca s lovcima u prirodi“ za koji je izdvojeno 7.000,00 EUR.

Odličnu suradnju Županije i Saveza pohvalio je i župan Damir Dekanić rekavši kako upravo naša županija može poslužiti kao ogledni primjer: „Jedna od potpora koju smo prvi krenuli provoditi i koju svi uzimaju za primjer je plaćanje odstrela čaglja i predatora lisice. Imamo brojne upite drugih županija o načinu provođenja mjere, što nas veseli i što nam je pokazatelj da radimo dobro i kvalitetno.“

Zamjenik pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko – srijemske županije Krunoslav Buhač rekao je: „Na terenu je prepoznata alarmantna situacija potrebe za smanjenjem brojnog stanja predatora, čagljeva i lisica, što se financira s odstrelom, odnosno 40 eura po repu čaglja i 10 eura po repu lisice. Usporedno kako se radi na izlučivanju predatora radi se i na ubacivanju plemenite divljači, odnosno povećanju brojnog stanja glavne vrste divljači, fazana i zeca – gdje bilježimo pozitivan trend.“

Financijska potpora stiže kontinuirano, rezultati su vidljivi, smanjuje se broj predatora, a bilježi povećanje broja sitne divljači. „Mislim da uspijevamo. Uskoro ćemo objaviti Javni poziv za lovnogospodarske i lovnotehničke objekte. Kontinuirano ulažemo u lovstvo, radi se s udrugama, a ono što je najvažnije, rezultati su itekako vidljivi.“ – za kraj je rekao župan Dekanić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime