20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Okrugli stol dionika tržišta željezničkih usluga

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovar je bio domaćin 7. Okruglog stola dionika tržišta željezničkih usluga na kojem su otvorene neke vrlo aktualne teme; stanje na tržištu željezničkih usluga, značaj željezničkog prometa za Luku Vukovar, usklađivanje zakonodavstva Hrvatske s EU i druge. Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici nadležnih tvrtki, ustanova i institucija, kao i predstavnici resornog ministarstva i akademske zajednice.

– Cilj je bio okupiti sve dionike željezničkih usluga, ali i one koji su vezani za luke na Dunavu, Dravi, Savi te ih povezati u integralnu sredinu kako bi u budućnosti cjelokupan promet koji se zasniva i na plovidbi rijeka i u željezničkom prometu dobio na značaju u Slavoniji, a samim tim povećao i ukupan gospodarski rast u Republici Hrvatskoj – naglasio je Dražen Lučić, predsjednik Vijeća HAKOM-a.

Kad se spomenu željezničke usluge i pripadajuće tržište, stanje je, složit će se svi, takvo da se situacija može samo poboljšati.

– Mislimo da je najveći problem taj što nije postojala jedinstvena strategija koja bi objedinila različite vrste prijevoza, pogotovo u Slavoniji, čime bi iskoristili potencijal koji Slavonija ima, ne samo u kontekstu prijevoza, nego i u gospodarstvu u cjelini – dodao je Lučić.

Osim o navedenim temama na susretu u Vukovaru govora je bilo još i o rješavanju problematike vlasništva industrijskog kolosijeka te o kibernetičkom kriminalu kao rastućoj prijetnji u sigurnosnoj zaštiti brodova i luka. Okrugli stol okončan je raspravom, čiji će se zaključci, poručili su organizatori, nastojati ugraditi u planirana rješenja postojećih problema u hrvatskom prometu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime