20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Opća županijska bolnica Vinkovci dobiva uređaj za magnetsku rezonancu, Vukovar pokretni dijagnostički centar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na održanoj sjednici županijske Skupštine dana je  suglasnost Općoj županijskoj bolnici Vinkovci za pokretanje postupka javne nabave za nabavu uređaja za magnetsku rezonancu 1,5T ukupne vrijednosti 1.300.000 eura, a nabavu će financirati Ministarstvo zdravstva u 100%tnom iznosu.

Nabavkom uređaja osigurat će se brza dijagnostika zdravstvenih stanja više od 120 tisuća pacijenata koji gravitiraju vinkovačkoj bolnici, koja mjesečno u prosjeku ima potrebu za oko 60 različitih dijagnostičkih MR postupaka.

Uz navedeno, usuglašena je i nabava pokretnog dijagnostičkog centra za Dom zdravlja Vukovar, ukupne vrijednosti 571.500,00 eura, također financirano u 100%tnom iznosu, ali iz Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara. Riječ je o vozilu u koje će biti instaliran pokretni mamograf, UZV aparat s četiri sonde te mogućnost telemedicine.

Nabavom ovakvog centra značajno će se doprinijeti povećanju dostupnosti zdravstvenih usluga naročito u ruralnim područjima naše županije. Na prijedlog Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije donesena je Odluka o proširenju djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu s djelatnosti sanitetskog prijevoza koja se kao djelatnost, do stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, obavljala u domovima zdravlja.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime