29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Općina Andrijaševci potiče demografsku obnovu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Općina Andrijaševci i ove je godine pokazala da razmišlja o demografskoj politici. Podijelili su naknade u iznosu 2000 kuna roditeljima novorođenčadi. Tim povodom čule su se i dobre vijesti kad je u pitanju natalitet u Slavoniji, ali i veliki planovi vezani za buduće potpore roditeljima.

Općina Andrijaševci nije dio crnog natalitetnog prosjeka. I u odnosu na statistiku rođenih iz prošle godine, ali i na broj umrlih, iz ove općine stižu dobre vijesti tako da je načelnik ove godine podijelio više ruža i novčanih naknada roditeljima mališana s područja Rokovaca i Andrijaševaca.

“Kod nas se rodilo značajno više djece nego u prošloj godini, dakle ove godine 47, prošle godine 39. U odnosu na broj umrilih s čim uvijek uspoređujemo, koji je ove godine 34, to je jako dobra stopa” – rekao je Damir Dekanić, načelnik Općine Andrijaševci.

Kako bi što više potpomogli roditelje u samom početku života s djetetom,dosadašnjih 1000 kuna naknade odlučili su povisiti na 2000, no da bi nastavili ovaj pozitivni trend rasta broja djece u općini, imaju i nove, velike planove, koje su najavili tijekom druženja s roditeljima. “U sljedećoj proračunskoj godini imamo ideju i vjerujem da ćemo ju ostvariti- prvo i drugo dijete 2000 kn, treće 4000 kuna, četvrto 8000, peto 16 000 i dalje daj Bože da bude, mislim da je to onda značajnija pomoć” – zaključio je načelnik Dekanić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime