34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Općina Drenovci ulaganjem u infrastrukturu na dobrom putu oporavka demografske slike

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U sklopu svojih posjeta općinama na području županije, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić posjetio je Drenovce te u prostorijama Općine održao radni sastanak s općinskim načelnikom Josipom Nasurovićem i njegovim suradnicima.

Teme razgovora bile su vezane uz izgradnju školskih sportskih dvorana, vodnokomunalnu infrastrukturu, razmatranje realizacije projekta izgradnje doma za starije i nemoćne te osnaživanje suradnje nadležnih tijela VSŽ s Općinskom narodnom knjižnicom Drenovci i Muzejom Cvelferije.

-Obilazim sve Općine na području Vukovarsko-srijemske županije i jedna Općina u kojoj se demografski problem pokazao kao  jedan uistinu veliki problem je Općina Drenovci. Nastojimo pokloniti što više pažnje, kako bi kroz infrastrukturne projekte zadržali mještane na području Općine Drenovci. Sa načelnikom Općine imamo izuzetno dobru suradnju u nizu projekta, a ovakvi sastanci mogu pomoći da tu suradnju samo ojačamo u interesu naših mještana. Županija u  više navrata pomaže mladima kroz niz projekata i vjerujem da će se demografska slika popraviti u Općini Drenovci. Ova općina ima veliki potencijal u više grana, tako da smo na dobrom putu, rekao je Dekanić.

Jadranka Mustapić  Karlić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti je istaknula u Drenovcima, kako je u razgovoru s načelnikom Općine Josipom Nasurovićem otvorila brojne teme.

-U razgovoru smo se dotakli mnogih tema koje su bitne za Drenovce i Posavske Podgajce.Kao prva točka je izgradnja školske sportske dvorane u Drenovcima, gdje smo iz vlastitih sredstava izradili cjelokopnu projektnu dokumentaciju za izgradnju školske dvorane, rekla je Mustapić-Karlić.

Prema riječima načelnika Općine Drenovci, Josipa Nasurovića, puno je projekata u Općini, al kako kaže, imaju dobru suradnju sa županijom, te vjeruje u bolju demografsku sliku.

-Poboljašavanjem infrastrukture želimo postići preduvjete da  što više mještana ostane tu i potaknuti druge da se vrate u Općinu.Mi kao Općina ne možemo sami, potrebna je pomoć županije, zato je župan tu, zahvalni smo, rekao je Nasurović.

Nakon sastanka, izaslanstva Županije i Općine posjetili su Osnovnu školu “Franjo Hanaman” gdje su obišli radove na zvjezdarnici.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime