21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Općina Ivankovo prva u VSŽ financirala školu plivanja osnovnoškolcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na vinkovačkom Dvoranskom plivalištu Lenije predstavljen je novi model sudjelovanja općina u projektu ”Naučimo plivati – škola plivanja 2018.”. Uz još gotovo tisuću djece ove godine, školu plivanja, financiranu od Općine Ivankovo uspješno su završila i 94 učenika trećih razreda osnovnih škola iz Retkovaca i Prkovaca, kojima su dodijeljene svečane diplome.

Projekt je namijenjen osnovnoškolskoj djeci s područja Vukovarsko-srijemske županije. U nepunih osam godina, koliko traje, provedeno je sedam ovakvih projekata u kojemu je sudjelovalo više od 8000 polaznika! Primarni cilj je naučiti djecu plivati.

”Cilj nam je da na određeni način podignemo kvalitetu života ovdje kod nas, da djecu učinimo sigurnijima u vodi kao mediju, a u konačnici da ta naša aktivnosti rezultira zadovoljstvom, od samih naših korisnika do svih nas. Ovo je zaista smatram jedan jedinstven projekt u Hrvatskoj i od izuzetnog značaja za Vukovarsko-srijemsku županiju, odnosno za tu našu djecu”, istaknuo je tom prigodom Željko Ilić, direktor Periske d.o.o.

Generalni pokrovitelj je Vukovarsko-srijemska županija, a partneri su općine i gradovi s područja županije. Naglasak Ilić stavlja na, kako kaže, odličnu suradnju s Općinom Ivankovo.

”Djeca su prezadovoljna sa samim pristupom, naročito trenerom. Naučili su plivati, što je nama u svakom slučaju cilj, a s druge strane pokazali smo djeci da u Vinkovcima imamo bazene koje mogu koristiti i u drugim razdobljima, to nas čini radosnim jer stvaramo neke nove vrijednosti”, poručio je načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević, najavivši nastavak suradnje. Općina će i ubuduće u potpunosti financirati obuku plivanja za sve učenike trećih razreda. Naime, u Vukovarsko-srijemskoj županiji još uvijek postoji visoki postotak djece bez osnovnih plivačkih vještina. Cilj je da takav rad postane sustavan i kontinuiran, jer se provedbom projekta, pokazuju rezultati, broj neplivača smanjuje za 5-7% godišnje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime