11 C
Vinkovci
Petak, 29 rujna, 2023

Općina Lovas obilježila svoj dan

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U okviru 20. Miholjskih dana uz bogat program obilježen je središnji dio proslave – Dan Općine Lovas. Čelnici općine, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i brojni gosti na spomen obilježju masovne grobnice na mjesnom groblju te kod spomenika u središtu Lovasa položili su vijence i zapalili svijeće za žrtve iz Domovinskog rata.

O Lovasu nekad i danas slikovito je posvjedočila i izložba fotografija pod nazivom “20 godina od povratka” koja je otvorena u Domu kulture. Uz ovu, u povodu Dana općine, organizirana je još jedna izložba, vezana podjednako i za prošlost, i za sadašnjost. Riječ je o izložbi “Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj” koju je u OŠ Lovas pripremio Arheološki muzej Zagreb. No, nije samo nalazištima bogat ovaj kraj. Potencijale su kroz 20 godina iskoristili u velikoj mjeri, bacivši se na posao odmah po povratku, o čemu je govora bilo u središnjem dijelu programa, na svečanoj sjednici.

– S pravom ću reći da smo napravili dosta toga, kako na komunalnoj tako i na cestovnoj infrastrukturi, na uređenju objekata i ustanova, a istim tempom nastavljamo i dalje. Ono što me najviše raduje jest natalitet koji je, za razliku od drugdje, u porastu. Imamo dvije vrtićke grupe, ali i odjeljenje više u našoj osnovnoj školi – pohvalila se načelnica Općine Lovas Tanja Cirba.

U planu su, najavljeno je, dva projekta prijavljena na Program ruralnog razvoja, energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića, u skoroj budućnosti očekuje se asfaltiranje ulice Tina Ujevića te rad na Domu kulture u Opatovcu. Da je za uspjeh u pripremi i provedbi projekata svakakao zaslužan i Ured za međunarodnu suradnju TINTL dokaz je i Plaketa Općine Lovas. Plaketom je nagrađen i Stolnotenski klub Opatovac, dok su ostalim najzaslužnijim pojedincima i ustanovama za kulturni, tradicijski i gospodarski razvoj općine dodijeljene zahvalnice; Poljoprivrednoj zadruzi Lovas, Katici Filić, Katici Krpan, Marku Sabljaku, Ivanu Bogadiju te posthumno Marku Sabljaku.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime