25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Općina Nuštar obilježava Dane obrane i općine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Od 1. do 7. listopada općina Nuštar obilježava Dan obrane i općine. Poginulih i nestalih u Domovinskome ratu 1991. godine prisjetili su se stanovnici Marinaca i Cerića, čija je obrana slomljena prije 26 godina 1. i 2. listopada 1991. godine.

Uz Domovinski rat, neizostavna tema ovih dana je i odlazak mladih iz sva tri sela općine Nuštar. Naglasak je posebno stavljen na Marince u kojima je život izgubilo 28 civila. – Velike žrtve su dane, za čega? Za iseljavanje mladeži! U Marincima danas živi tek 350 ljudi – izjavio je Hrvoje Drinovac, načelnik Općine Nuštar. Za sve poginule i nestale stanovnike Marinaca, služena je sveta misa, podno spomen obilježja položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Mimohodom konjanika kroz Nuštar prisjetilo se i Kukuruznog puta – inače,puta koji je bio jedina veza Vukovara s ostatkom Slavonije.

U središtu mjesta položeni su vijenci i svijeće za sve poginule i nestale Cerićane u Domovinskome ratu. Borbe za domovinu prisjetili su se i članovi Hrvatskih obrambenih snaga koji su 1991. godine branili Cerić na samome ulazu u selo od strane Vinkovaca.

Obilježavanje Dana obrane i općine Nuštar traje do subote. U četvrtak 5. listopada, svečanom sjednicom, misom za sve poginule i nestale, općina Nuštar proslavit će svoj dan.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime