21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Općina Nuštar obilježila Dan obrane i Dan općine Nuštar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na dan kada je 1991. godine obranjen, 5. listopada, danas se u Nuštru održava središnji program obilježavanja ovogodišnjih Dana obrane i dana općine Nuštar.

U crkvi Duha Svetoga u Nuštru župnik Krešimir Jukić služio je misu zadušnicu, a potom su kod Spomenika obrani Nuštra položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Na svečanoj sjednici predsjednik Vijeća Darko Čuljak i načelnik Hrvoje Drinovac, imali su priliku za osvrt o učinjenome na području općine u proteklih godinu dana, a istaknuli su i buduće projekte.

Na svečanoj sjednici uručen javna priznanja Općine Nuštar zaslužnim pojedincima i udrugama, koji su svojim radom i uspjesima dali doprinos u razvoju ove općine.

Ove godine dodijeljena su bivšim načelnicima: Nedjeljku Lovriću, Stipi Kovaču, Stipi Tomiću i posthumno Peri Drinovcu za nesebičan doprinos u obnovi i izgradnji općine. Akademiku Josipu Miličeviću za osobiti doprinos mirnoj reintregraciji i razvitku Marinaca, Miji Wild za izuzetna sportska ostvarenja u atletici u 2023. godini, DVD-u Nuštar za 130 godina humanitarnog rada i djelovanja u zaštiti od požara, Mladeži DVD-a Nuštar za postignute uspjehe u 2023. godini i CPR Custom Garage za ostvaren uspjeh na European bike week Harley Davidson te promociju općine Nuštar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime