-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Općina Stari Jankovci prva općina u županiji sa statusom ”Prijatelj djece”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Općina Stari Jankovci prva je općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja je dobila status ”Prijatelj djece”, epilog je održanog Godišnjeg savjetovanja ”Gradovi i općine – prijatelji djece”. Priznanje je načelniku općine Draganu Sudareviću uručila prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza društava ”Naša djeca“ Hrvatske.

-”Zahvala svima koji su dali obol ovome priznanju i najljepšem nam Božićnom poklonu, prije svega Koordinacijskom odboru Općine Stari Jankovci sa predsjednicom Anitom Jakovljević Drmić, Općinskom vijeću Općine Stari Jankovci, Savezu društava „Naša djeca“ na dugogodišnjem prijateljskom, savjetodavnom i kooperantskom odnosu, ocjenjivačkom timu što je pozitivno valorizirao naše napore, a posebno hvala roditeljima i djeci na pozitivnoj ocjeni kroz neovisno i objektivno istraživanj, rekao je Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci.

Prema riječima Dragana Sudarevića, načelnika Općine, ovaj počasni naziv je dokaz da i male općine sa istoka Hrvatske brinu o djeci i prepoznaju njihove potrebe.

-”Naša tabla će biti najistočnija unutar kruga obitelji od 88 općina i gradova prepoznatih kao prijatelji djece. I prva koju će ogrijati sunce sa istoka “Lijepe naše”, za sada. Znam da sve općine i gradovi naše županije čine velike napore za dobrobit djece, ali moramo biti svjesni i realni da smo ograničeni u ljudskim i financijskim kapacitetima. U mnogome smo u podređenom položaju, ali znamo da je ulaganje u dobrobit djece dugoročno najisplativije. Ovo priznanje nas obvezuje za daljnje napore, ali smo dokazali da smo spremni.  rekao je Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci.

Status je Općini dodijeljen za ostvarivanje prava i potrebe djece priznatih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu te za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece.Grad Vinkovci nosi status Grad -prijatelj djece još od 2012.godine

Općina Stari Jankovci dobila je i pohvalu za provedenu ”Naj-akciju” 2021. godine pod nazivom „Vesela farma”, usklopu koje su svi posjetitelji mogli na jednom mjestu vidjeti sve domaće životinje. Najviše su oduševljeni bili oni najmlađi koji su imali priliku provesti vrijeme u društvu svojih četveronožnih prijatelja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime