21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Općina Vrbanja može se pohvaliti nizom mjera i potpora mladim obiteljima, školarcima, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem posjetilo je Općinu Vrbanja.

– Na radnom sastanku bilo je riječi o školstvu,  energetskoj obnovi škole u Soljanima i opremanju školskih kuhinja te o vodokomunalnim građevinama, rješavanju problema ljetnog nedostatka vode u regionalnom vodovodu, aglomeraciji, novom vrtiću čija izgradnja kreće uskoro i brojnim drugim temama. Jedna od važnijih tema o kojoj je na sastanku bilo govora je problem koji je nastao nakon rezultata provedene studije koju je naručilo Ministarstvo poljoprivrede o prirodnim ograničenjima zemljišta, gdje na godišnjoj razini oko milijun eura manje dolazi do obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, što ujedno umanjuje njihove mogućnosti prilikom apliciranja na natječaje koji se odnose na poljoprivredno gospodarenje. Važno je da se što bolje artikuliraju potrebe ljudi, ne samo općine Vrbanja nego i svih općina koje se suočavaju s ovim problemom. Zatražit ćemo sastanak u Ministarstvu i pokušat ćemo doći do razloga zašto se kategorizacija promijenila u odnosu na onu prijašnju, odnosno obrazložiti zašto smatramo da se nije trebala promijeniti. Trenutno dobiveni rezultati nemaju veze ni sa lokalnom upravom kao ni nadležnim Ministarstvom, nego su upitni kriteriji kako se studija provodila, rekao je Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan.

Načelnik Općine Vrbanja Velimir Redl predstavio je projekate čija je provedba planirana u 2023. godini, te je između ostaloga rekao:

– Prijavili  smo se na fondove Europske unije, a radi se o dogradnji cjevovoda regionalnog vodovoda spoj Soljani – Vrbanja, izgradnja vodospreme koja bi osigurala stabilnost i tlak u vodoopskrbnom sustavu što je izuzetno važno za vrijeme ljetnih mjeseci, aglomeracija četiri općine – Stari Jankovci, Nijemci, Tovarnik i Vrbanja gdje se 2024. godine očekuje završetak izrade projektne dokumentacije za cijeli sustav kanalizacije. Naravno, uz ove projekte tijekom godine imamo u planu izgradnju cesta, sanacije nogostupa i slično. Općina Vrbanja može pohvaliti nizom mjera i potpora mladim obiteljima, školarcima, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima, istaknuo je Redl.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime