23 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Općini Gunja čak 4.000.000 kuna za zbrinjavanje dubrovačkog otpada

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Čak 4.000.000 kuna, točno toliki iznos čiste zarade ostat će Gunjancima, realizira li se najavljeni ugovor Općine Gunja s Gradom Dubrovnikom, prema kojem će se dubrovački komunalni otpad dovoziti na gunjansko odlagalište, jer na vlastitom više nemaju mjesta. A to je pak i razlog ovakvog, mnogima čudnog prijedloga; odvoziti otpad toliko kilometara dalje – u svojoj bližoj okolici, naime, nemaju niti jedno odlagalište gdje bi ga mogli odvoziti.

Kapacitet i uvjeti – bilo je ono što je presudilo da Dubrovčani uzmu u obzir gunjansko odlagalište kao svoje komunalno odredište, kaže načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić:

– Oni su se javili, a mi smo poslali ponudu. Prihvatili su, bez obzira na udaljenost, jer bližeg odlagališta očito nemaju. Postoji mogućnost da će se otpad prevoziti preko BiH, što je onda udaljenost oko 400 kilometara – pojasnio je Lucić.

No, slijedi i službena ponuda, Grad Dubrovnik raspisao je javni poziv za iskazivanje interesa za zakup dijela lokacije odlagališta za zbrinjavanje mješovitog komunalnog otpada u količini 20.000 tona, a Gunjanci će se svakako prijaviti. Što, pak, u konkretnom slučaju uz ponuđenu cijenu od 350 kuna + PDV za tonu otpada, donosi znači i mogućnost velike zarade.

– Negdje oko 7.000.000 kuna plus PDV. Imat ćemo pritom i nešto troškova, no ako se taj ugovor realizira Općini Gunja ostat će ”čistih” četiri do pet milijuna kuna u godinu dana – dodaje Lucić.

Bez obzira na sve, nekim Gunjancima vijest nije najbolje sjela, no nemaju razloga za nezadovoljstvo jer i uz otpad općina Drenovci i Vrbanja, kapacitet gunjanskog odlagališta ionako ne mogu napuniti. A čim bude napunjeno, objašnjava Lucić, odlagalište će biti zatvoreno, dok se možda već početkom sljedeće godine kreće u izgradnju reciklažnog dvorišta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime