-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

OPG Slavice Džinić šampion 19.Otočke kulenijade

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U nazočnosti ministrice poljoprivrede Marije Vučković u Bioekološko-edukacijskom centru Virovi proglašeni su najbolji uzorci ovogodišnje 19.Otočke kulenijade. Na natjecanju je bilo 35 uzoraka od 21 proizvođača, a titulu šampiona odnio je kulen s OPG Slavice Džinić iz Starih Mikanovaca, dok je titulu šampiona odnio kulen OPG Janko Čuha iz Soljana.

-”Ovim se visokovrijednim proizvodima imamo pravo ponositi, i zahvaljujem vam što iz godine u godinu činite sve da proizvod bude bolji i prepoznatljiviji. Hrvatska je u posljednjih godinu i pol dana dobila oznaku izvornosti ili zemljopisnog podrijetla za više od 10 proizvoda, što čini ukupno 35 zaštićenih proizvoda na razini EU, pri čemu je preko 20 proizvoda u pripremi s prijelazne oznake na EU oznaku. Takve su oznake cijenjene i prepoznaju se, te će dati dodanu vrijednost hrvatskim proizvodima”, rekla je ministrica Marija Vučković.

Otočka kulenijada održava već 19. godinu, a od dana kada je pokrenuta pa do danas uspjela je održati tu tradiciju, ali i postići i određene pomake u kvaliteti organizacije i provedbe.

-”Od ove godine, na Kulenijadi pravo sudjelovanja imaju isključivo proizvođači kulena upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i/ili upisani u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla. Napravili smo pomak i po pitanju ocjenjivačkog povjerenstva, pa smo u tu svrhu angažirali stručnjake s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, te certificirane kušatelje”, istaknuo je Josip Šarić, otočki gradonačelnik

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime