-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

OPG – temelj razvoja Općine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“OPG – temelj razvoja Općine” naslov je pod kojim je održana radionica u organizaciji Općine Ivankovo. Na radionici su prezentirane mogućnosti povlačenja financijskih sredstava iz ruralnog razvoja kroz EU fondove, mogućnosti osiguranja usjeva, nasada i životinja, uloga i značaj zadruga.

Smatralo se prije 12 godina kada su pokrenute braniteljske zadruge da će biti dobro ako uspije 30 posto braniteljskih zadruga. Danas kada ih uspješno djeluje preko 60 posto od ukupno pokrenutih možemo biti zadovoljni, rekao je Mijo Vukušić, predsjednik zajednice braniteljskih zadruga. On je na radionici “OPG – temelj razvoja Općine” održanoj u organizaciji Općine Ivankovo govorio o ulozi i značaju zadruga.

Rješenja nagomilanih poljoprivrednika, između ostaloga, nalaze se i u Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Tako se na ovoj radionici moglo čuti više o financiranju projekata.

Iskoriste li dostupna sredstva i unaprijede svoje poslovanje poljoprivrednike iz Općine Ivankovo, osobito one koji se bave ili se planiraju baviti proizvodnjom voća i povrća, zasigurno će zanimati mogućnosti i potencijal suradnje s Vinkom.

“Direktno smo zainteresirani za sudjelovanje na ovakvim skupovima jer nam je cilj popularizacija proizvodnje povrća i voća pogotovo ukoliko se to nalazi u neposrednoj blizini tvornice” rekao je

Domagoj Franić, direktor Vinke d.d. Zanimljivo zvuči mogućnost suradnje s obzirom na to da je riječ ne samo o nacionalnom nego i regionalnom lideru kada je riječ o preradi i smrzavanju povrća i voća.

Voće i povrće će žitelji Općine Ivankovo u budućnosti moći kupovati na novoj tržnici čije je otvorenje najavio načelnik Marko Miličević. “Nova tržnica će doprinijeti da naši OPG-i mogu nuditi svoje proizvode jer interes nam je da se kupuju zdrave namirnice i na taj način doprinijeti razvoju općine i samim OPG-ovima” rekao je Miličević.

Uz ovu najavu, ivankovački načelnik iznio je prijedlog agrotehničkih mjera koje planiraju donijeti sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Također je prezentirao i Program potpora u poljoprivredi za tekuću godinu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime