28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Orepić: ”Nužna kvalitetna suradnja sa Srbijom po pitanju zaštite granice”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vlaho Orepić i Nebojša Stefanović, ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije, dogovorili su danas u Beogradu radni sastanak glavnih ravnatelja policije koji će razraditi postupke u novim sigurnosnim izazovima koji proizlaze iz migrantske krize. No, naglašeno je i to, izazovi su to koji polako nadilaze sferu migrantske problematike, a zadiru u ilegalne i kriminalne procese koji su sve češći na hrvatsko-srbijanskoj granici.

– Sve češće se susrećemo s krijumčarenjem ljudima, od nas se očekuju odgovori na takve sigurnosne izazove. A da bismo ih dali, suradnja susjeda naprosto mora biti kvalitetna – izjavio je ministar Orepić danas na graničnom prijelazu u Tovarniku, po povratku iz Srbije koja ima značajne probleme s migrantima.

U Srbiji ih se, naime, nalazi 7.500 tisuća s tim da naši naši istočni susjedi imaju smještajne kapacitete nešto veće od šest tisuća.

– Dakle, otprilike 1.200 migranata slobodno šeće Srbijom, a jedan dio njih predstavlja sigurnosni izazov. U svakom slučaju, nadam se da je s ovim današnjim susretom u Beogradu otvoren prostor kvalitetnijoj suradnji po pitanju zaštite granice, odnosno nadzora svega onoga što se na granici događa – dodao je Orepić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime