34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Osigurana buduća opskrba plinom za stanovnike Vukovarsko -srijemske županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Vukovarsko -srijemski župan, Damir Dekanić održao je danas, u maloj županijskoj vijećnici, u Vukovaru, sastanak sa izvršnim direktorom regije centralne i istočne Europe tvrtke Vermilion Zagreb Exploration d.o.o, Jeffom Daviesom, Augustinom Krešićem, voditeljem istraživanja na koncesijama SA-10 i SA-07, te Georgem Babićem, voditeljem proizvodnje.
Bio je to još jedan u nizu sastanaka koje je župan Dekanić održao sa predstavnicima tvrtke Vermilion s kojom, kaže, Županija ostvaruje izvrsnu suradnju na obostranu korist.
– Same istražne radnje su počele prije nekoliko godina, a sada polako ulazimo u samu završnicu sukladno svim propisima i pravilnicima u RH.Cijeli proces, naglašava, ide svojim tijekom – iako malo sporije od očekivanog. Bitno je stoga napomenuti kako je Vukovarsko -srijemska županija svoj dio odradila na vrijeme, te jako dobro surađuje sa samom tvrtkom – poručio je Dekanić.
Dodao je i kako se danas na sastanku razgovaralo o mogućnosti da sjedište tvrtke bude na području naše županije, te da je sam Vermilion vezano uz tu mogućnost napravio svoju analizu.
– Na nama je sada da im pojasnimo iz kojih razloga mi to želimo, a što ćemo i učiniti čim nam iz tvrtke dostave podatke svoje analize, te vjerujem u pozitivan ishod – istaknuo je župan.
Samo crpljenje plina će, kaže župan, prema riječima direktora Daviesa krenuti u siječnju 2024. godine.
– Distribucija plina ići će preko tvrtke Plinacro, te će sama prodaja ići prema standardnoj proceduri u koju će biti uključene tvrtke koje su ovlaštene za takav posao, a među njima je i PIS d.o.o.. Na ovaj način osigurava se, dakle, buduća opskrba plinom i za stanovnike Vukovarsko -srijemske županije.
Izvršni irektor regije centralne i istočne Europe tvrtke Vermilion Zagreb Exploration d.o.o, Jeff Davies, kazao je kako se njegova tvrtka bavi istraživanjem i eksploatacijom ugljikovodika, te da trenutno provodi istražne aktivnosti, u skladu s ugovorom koji je sklopljen s Vladom RH, na bušotini Opatovac 1, a potom je planiran i rad na bušotini Novi Jankovci 1. Dodao je i kako se nada nastavku ove do sada uspješne suradnje.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime