29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Osigurana novčana sredstva studentima, sportašima i obiteljima s više djece

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Upravni odjel za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije obaviještava  sve zainteresirane za sudjelovanje i ostvarivanje prava u Programu demografskih i sportskih mjera za ovu godinu kako će se na Javne pozive moći prijaviti već od 15. veljače. U sklopu demografskih mjera planirana su tri Javna poziva.

  • Novčana pomoć od tisuću kuna obiteljima s četvero i više djece mlađe od 18 godina. Za novčanu pomoć moraju ispuniti sljedeće uvjete: četvero i više djece do 18 godina, djeca i prijavitelji moraju imati prebivalište na području županije, jedan roditelj ili izvanbračni drug, skrbnik ili posvojitelj je nezaposlen i o djeci skrbi samohrani roditelj/skrbnik/posvojitelj.
  • Sufinanciranje troškova prijevoza vlakom redovitih studenata s područja naše županije. Redoviti studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na dvije povratne ili četiri jednosmjerne besplatne karte tijekom kalendarskog mjeseca. U istom razdoblju, oni koji studiraju u ostalim mjestima (Zagreb, Rijeka, Split…) imaju pravo na jednu povratnu ili dvije jednosmjerne besplatne karte. Trećoj kategoriji pripadaju studenti koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije i za njih je osigurana besplatna mjesečna karta.
  •  Maloljetnim sportašima osigurano je financiranje zdravstvenih pregleda. Program je to koji za svrhu ima stvoriti uvjete za unapređenje sportskih rezultata putem dijagnostike, oporavka i saniranjem povreda sportaša. Radi praćenja zdravstvenog stanja i sprečavanja mogućih zdravstvenih komplikacija djece do 18 godina podupirat će se sveobuhvatna zdravstvena zaštita financiranjem njihovih zdravstvenih pregleda u  Domovima zdravlja gradova, sportskim ambulantama, liječnicima specijalistima i slično.

Provedbu programa Javnih poziva provodi Upravni odjel za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije. Dokumentacija potrebna za prijavu bit će dostupna od 15. veljače na službenim stranicama Vukovarsko-srijemske županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime