28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Osim tradicije, u okviru Vinkovačkih jeseni brojna događanja za mlade

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Tradicionalnoveć petu godinu u okviru Vinkovačkih jeseni organiziraju se Urbane jeseni. Tako se, uz zvuke tambure, uobičajene za Slavoniju, svake godine pripremi i bogat program za mlađe generacije, prije svega za ljubitelje hip hopa, breakdancea i elektronske glazbe.

-Sve je počelo Graffiti jam-om tu na stepenicama Hotela Slavonija. Nakon toga smo radili radionicu s djecom s grafitima, rekao je organizator Urbanih jeseni, Ivan Gale.

Veliki zaljubljenici u najpopularniju svemirsku sagu Star Wars u subotu i nedjelju mogli su se fotografirati s poznatim junacima Star Warsa, koji već nekoliko godina gostuju i organiziraju borbe svjetlosnim mačevima na Slavonskom sokaku, te zabavljaju mlade i starije Vinkovčane svojim ručno rađenim kostimima. Ekipa je iz Osijeka, Zagreba i dvojica iz Varaždina.

U okviru Urbanih jeseni održana je i radionica breakdancea i breakdance natjecanje. Radionicu breakdancea je vodio Blynth, breaker iz Osijeka koji također ima i školu plesa breakdancea u Vinkovcima.

Ulična umjetnost i grafiti često izazivaju kontroverze zato što ponekad narušavaju izgled zgrada, smatraju se vandalizmom, ali zahvaljujući street art umjetnicima, oni mogu postati prava umjetnička djela. Na stepenicama u prolazu pored hotela Slavonija zagrebački umjetnici dali su novu vizuru ovoga dijela grada.

Ovi dani posvećeni su ne samo tradiciji, već i zabavi, organizatori vjeruju da će ovo biti najbolje Vinkovačke jeseni do sada. Ne treba posebno napominjati kako su hoteli puni gostiju i mjesta više nema.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime