1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Osječki veterani na biciklu prešli 1.500 kilometara kako bi bodrili Vatrene u Rusiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na brojne načine navijači diljem zemlje u proteklih mjesec dana, koliko je trajalo nogometno ludilo, davali su podršku hrvatskoj reprezentaciji. No, jedni se ipak ističu. Igor Toman i Ivica Lenard, inače hrvatski ratni vojni invalidi iz Osijeka, do Rusije su došli – biciklima! Na dva kotača prevalili su put dugačak 1500 kilometara – sve kako bi bodrili nogometaše u prvoj utakmici s Nigerijom, no i kako bi cijeloj hrvatskoj javnosti i braniteljskoj populaciji pokazali da se drukčijim pristupom i pozitivnim gledanjem na svijet oko sebe, može puno toga promijeniti.

Ivica Lenard 90-tih je sudjelovao na ratištima diljem Slavonije. Naposljetku je ranjen, potom i umirovljen, a geler u glavi i danas je podsjetnik na dane kada se stvarala Hrvatska. “Htio sam pokazati da branitelji nisu za otpis, da se može sve promijeniti s drukčijim pogledom na svijet i tako smo krenuli na taj put”, kaže Lenard.

Putovanje kroz 6 država trajalo je 5 dana, dnevno su prolazili oko 300 kilometara. Zbog duljine puta i mogućih ozljeda, kombijem ih je pratila kolegica iz Udruge ratnih vojnih invalida Nevenka Vujasin Gavran, bivša aktivna sportašica. “Najteže dionice bile su u Slovačkoj, višesatni usponi na 1100 metara nadmorske visine, no izdržali smo i dan uoči prve utakmice koju je hrvatska reprezentacija igrala s Nigerijom, stigli smo u Kalinjingrad”, opisuje Lenard svoj put.

Dojmovi s utakmice su još uvijek jaki, takvo nešto treba doživjeti, pričaju obojica, a za domaćine Ruse imaju samo riječi hvale. “Mi smo u ova dva dana, iako smo imali besplatni gradski prijevoz kao i svi, sigurno napravili 30 km pješice, gledali smo da obiđemo veći dio grada, nigdje nikakvih problema nije bilo. Svi su bili veseli, razdragani, pokušali pomoći, uputiti nas…svaka im čast” – prisjetio se Igor Toman. Za kraj ovaj dvojac poručuje: “Ljudi u politici trebaju izvući pouku, ono što su nogometaši napravali za nas, tako bi i oni trebali, napraviti nešto za malog čovjeka. Trebaju se ponašati ponizno i Bog će nagraditi”.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime