17 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Osjetno se poboljšao i proširio rad svih sportskih udruga na području županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na Javni poziv za (su)financiranje projekata udruga iz područja sporta u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2023. prijavile su se 152 udruge, njih 147 zadovoljilo je propisane uvjete i danas su im dodijeljeni ugovori.

„Ove je godine bio rekordan broj sportskih udruga koje su se javile na ovaj javni poziv. Pojedinačni iznosi nisu veliki jer imamo velik broj udruga. Pokazali smo namjeru da bi one koje su bili uspješni nagradili više, ali takvih sportskih udruga u našoj županiji ima jako puno“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović najavivši kako će od sljedeće godine, sukladno Zakonu o sportu, raspodjela sredstava ove vrste ići isključivo preko Županijskog saveza športova. „Kako smo primijetili, osjetno se i poboljšao i proširio rad svih sportskih udruga na području županije. Malo su rascjepkane, ali pokušat ćemo preko Županijskog saveza športova, kao i dosad, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom te Ministarstvom turizma i sporta na čiji se natječaj ove godine javio iznimno velik broj udruga s područja županije, financirati sve njihove potrebe“, dodao je pročelnik.

U županijskom proračunu za ovu je namjenu osigurano nešto više od 53 tisuće eura. Najmanji iznos po projektu iznosi 300, a najveći 950 eura. „Svake godine, hvala Bogu, imamo sve više sportskih udruga pa je samim time i sve veća potražnja za financijskim sredstvima Županije. U maksimalno mogućoj mjeri izlazimo u susret. Nadamo se da će dobivena sredstva mnogima pomoći u određenoj mjeri upravo zbog velikog izbora područja potrošnje“, istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Udruge su mogle prijaviti projekte koji se odnose na: poticanje i promicanje sporta, provođenje sportskih aktivnosti djece i mladeži, savjetovanja, edukacije i radionice sportaša te osoba koje obavljaju stručne poslove u sportu, sportsku pripremu (trening i pripreme), sportske manifestacije, obljetnice, memorijalne turnire, sportske aktivnosti osoba s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom i održavanje te korištenje sportskih građevina.

Sredstva su posebice značajna manjim i mlađim sportskim udrugama čije poslovanje nije još uvijek ustaljeno. Jedan od njih je i Vaterpolo klub Vukovar. „Sredstva koja Županija dodjeljuje prijeko su potrebna radu ovako malih klubova. Izvore financiranja vrlo je teško pronaći, tako da je ovo svakako hvalevrijedan potez i župana i Županije kojima potiču rast i razvoj malih klubova, sporta i djece općenito“, kazao je predsjednik vukovarskog Vaterpolo kluba Ivica Šuvak.

Organizacija sportskih natjecanja i događaja u opisu je posla Instituta za unapređenje kvalitete života u Vinkovcima, a već u skorijoj budućnosti u planu imaju organizaciju već tradicionalnog Vinkovačkog polumaratona. „Ugovor nam podosta znači, s obzirom na to da se bavimo organizacijom različitih sportskih natjecanja. Konkretno, ova ćemo sredstva potrošiti na majice i medalje za dječju utrku na 800 metara koja se održava u sklopu Vinkovačkog polumaratona“, svoje planove u ime Instituta iznijela je Izabela Čalić pohvalivši se organizacijom još jedne Vinkovačke trilogije koja se sastoji od utrka na pet i 10 kilometara te utrke Valens Victorius koja je ove godine bila jako uspješna, iznad svih očekivanja organizatora.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime