28.5 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Osnivačka prava nad vukovarskim OŠ od danas pripadaju Gradu Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana redovita sjednica Gradskog vijeća. Osim na tradicionalno sadržajnom, a nerijetko i burnom aktualnom satu, vijećnici su raspravljali i o temama s dnevnog reda. Osim što su odlukom vijećnika usvojeni ovih dana već spominjani Plan gospodarenja otpadom Grada Vukovara za razdoblje 2017.-2023. te Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javne usluge mješanog komunalnog i biorazgradivog otpada, najznačajnija točka dnevnog reda sjednice bila je, na zadovoljstvo svih političkih opcija, preuzimanje osnivačkih prava nad Osnovnim školama u Gradu Vukovaru.

“Za nas je to jedan važan iskorak, koji je na tragu politike koju provodimo, s ciljem da Vukovar dobije prava koja mu pripadaju i da zaista bude središte Vukovarsko-srijemske županije jer dosad nismo imali nadležnost nad vukovarskim osnovnim školama”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Pitanje koje sve zanima je što će ova odluka značiti za dugo čekanu obnovu derutne OŠ Nikole Andrića.”Sigurno da ona ne bi bila u ovakvom stanju da je ovaj korak na vrijeme učinjen, no i dalje ostaju razgovori s resornim ministarstvom jer doista mislim da nije na Gradu Vukovaru da saniraju posljedice ratne štete u ovom gradu”, rekao je Penava.

Inače, novina s ove sjednice Gradskog vijeća je i preustroj gradskih upravnih odjela pa je tako, sa 16 glasova za, 3 protiv i 1 suzdržanim odlučeno da će Upravni odjel za kulturu i turizam te Upravni odjel za društvene djelatnosti od sada tvoriti jedan jedinstveni odjel pod nazivom Upravni odjel za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime