21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Osnovan klaster proizvođača mesa i proizvoda od mesa

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Otoku je osnovan klaster proizvođača mesa i proizvoda od mesa. Šesti je to klaster koji će djelovati unutar Agroklastera s ciljem, kako je i ovoga puta naglašeno, povezivanje proizvođača unutar pojedinih sektora poljoprivrede i prehrambene industrije. Za predsjednika je izabran Vlado Ferbežar, poznati proizvođač suhomesnatih proizvoda iz Otoka.

Osnivanje klastera poduprle su i četiri općine i Grad Otok i djelovat će kao partneri. U cilju daljenjg razvoja, razvila se i priča o izgradnji klaonice sa sjedištem u Otoku, o čemu je vidno zainteresiran govorio otočki gradonačelnik Josip Šarić, navodeći potporu Županije te da bi klaonica trebala dati određenu sigurnost proizvođačima u daljenjem radu što je potvrdio i predsjednik klastera Ferbežar.

Sjedište klastera bit će u Otoku, a kako su planovi razrađeni i stavljeni na papir, prvi rezultati najavljeno je trebali bi se vidjeti vrlo brzo. Želja članova Klastera je osim domaćeg tržišta krenuti u osvajanje inozmenog tržišta budući da je i to tržište iznimno zainteresirano za suhomesnate proizvode kao što je nadaleko poznati slavonski kulen/kulin, kobasica, šunka i ostali proizvodi. Ovako udruženi proizvođači na tržište mogu izaći s većim količinama i zadovoljiti sve njegove potrebe.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime