29 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Osnovana Poljoprivredna zadruga konzumnih jaja proizvodit će 25.000 jaja dnevno

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima je održana osnivačka skupština Poljoprivredne zadruge u sektoru konzumna jaja, s ciljem što bolje konkurentnosti na tržištu, ali i uspješnijih prijava za projekte iz fondova Europske unije. Od 27 pozvanih, odazvalo se 10 proizvođača iz tri županije, s područja Slavonije, Baranje i Srijema. Na području Vukovarsko-srijemske županije samo je pet ozbiljnih proizvođača, ističe Andrija Matić, pročelnik u UO za infrastrukturu i poljoprivredu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. te dodaje da taj broj nije zadovoljavajuć. No, s druge strane, dobro je da su zbog toga sada povezane tri županije, što će im donijeti više bodova na natječaju.

”Sedam ih je dosta da osnuju proizvođačku organizaciju, a ja sam uvjeren da će se uskoro i ostali pridružiti i da ćemo mi za godinu dana imati vrlo sposobnu proizvođačku organizaciju konzumnih jaja, koji će po meni, udvostručiti svoju proizvodnju za najviše dvije godine, jer prostora ima. Još uvijek su hrvatska jaja dobro tržena na hrvatskom tržištu i postižu dosta dobre rezultate”, rekao je tom prigodom Matić.

Zajednički izlazak na tržište radi bolje konkuretnosti, glavni je cilj, a ujedno, kako tvrde proizvođači, i jedina šansa da se odupru većim proizvođačima. Spajanjem će proizvoditi 25.000 jaja dnevno, što ih automatski čini konkurentnima na tržištu, posebno za trgovačke centre.

Uz navedeno, dobit će i mogućnost pripremiti se za natječaje za proizvođačke organizacije i uspješno kandidirati za projekte. Na raspolaganju je pola milijuna eura.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime