21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Osumnjičeni za kaznena djela protiv gospodarstva

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i 39-godišnjakinjom, koje se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva: Zlouporaba položaja i ovlasti, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.
36-godišnjaka se sumnjiči da je u razdoblju od ožujka 2018. godine do studenog 2019. godine, u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, kao predsjednik udruge sa sjedištem u Iloku, s računa udruge u više navrata podizao novčane iznose i naručio građevinski materijal koje nije koristio za udrugu nego zadržao za sebe.
Također, s 39-godišnjom vlasnicom obrta je dogovorio izdavanje računa za robu koja nije isporučena, a nakon što je novcem udruge platio dogovoreni iznos, 39-godišnjakinja mu je vratila uplaćeni iznos „na ruke“.
Kaznenim djelima osumnjičeni su oštetili udrugu za preko 70.000 kuna.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 36-godišnjaka i 39-godišnjakinje će se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuća kaznena prijava, stoji u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime