25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Otočki vijećnici usvojili odluku o sufinanciranju spajanja na Regionalni vodovod

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na redovitoj sjednici Gradskog vijeća okupili su se vijećnici Grada Otoka. Donijeli su odluku o obilježavanju Dana branitelja te o otkupu zemljišta na kojemu će se graditi trgovački centar. Na dnevnom redu, između ostaloga, bila je i odluka o sufinanciranju građenja vodnih građevina.

Važno je za Otok i Komletince spajanje na Regionalni vodovod pa će ga sufinancirati Grad. Na ovaj način trajno će se riješiti opskrba pitkom vodom za područje Otoka. Iz gradskog proračuna u tu svrhu bit će izdvojeno 521 000 kuna. “Izgradnju proporcionalno broju stanovnika sufinancira županija, dio mi i dio Općina Privlaka” – pojasnio je otočki gradonačelnik Josip Šarić.

Osim odluke o sufinanciranju građenja vodnih građevina, otočki vijećnici su razmatrali ponude za otkup zemljišta i to za potrebu izgradnje trgovačko-poslovnog centra s tržnicom. Riječ je o trgovačkom centru s otvorenom i zatvorenom tržnicom, kakav bi osigurao bolju ponudu stanovnicima s ovog područja. Isto tako, naglasio je gradonačelnik Šarić, cilj je pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i osigurati im svakodnevno tržište.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Otoka usvojen je Plan za gospodarenje otpadom za razdoblje do 2022. godine, a razmatran je i prijedlog braniteljskih udruga za određivanje datuma na koji bi u Otoku obilježavali Dan branitelja 28. lipnja. Obilježavanjem ovog Dana, pojašnjeno je na sjednici otočkog Vijeća, želja je uz ugodno druženje okupiti branitelje koji su preživjeli Domovinski rat.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime