1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Otvoren Babilon, izložba fotografija Dražena Bote

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U vinkovačkoj Galeriji fotografija Meraja otvorena je izložba fotografija intrigantnog naziva Babilon. Sačinjava ju 70-ak fotografija koje autorski potpisuje Dražen Bota, a postavljena je povodom obilježavanja tri desetljeća autorovog fotografiranja. Izložba Babilon nastala je u razdoblju od 2001. do 2007. godine, a zapravo predstavlja autorov komentar i reakciju na društvena zbivanja i svijet koji nas okružuje.

Izložbu čine crno-bijele fotografije u nizovima tzv. diptiha, triptiha i poliptiha, a – možda je nekome zanimljiv i taj tehnički podatak – većina fotografija snimljena je na analogan, tradicionalan način, srednjeformatnom kamerom.

– Znači, prvo je svjetlo osvijetlilo film, zatim je kroz film osvijetlilo papir. Poznavatelji fotografije znaju o čemu govorim, to je za njih iznimno važna tehnička karakteristika – rekao je Bota.

Kroz izložbu Babilon se provlače duboko zacrnjene sjene ili kontrasti u plohi, što zapravo odražava kritički stav autora koji – lijepo je to netko sročio – ”svojom narativnošću na razini imaginacije i simbola lako pronalazi put i do najmanje prisutnosti, anksioznosti u promatrača današnjice”.

– Tako da svakome ostavljaju prostora za pronalaženje dijela seve. Odnosno da se emocija gledatelja poklopi s mojom emocijom u trenutku snimanja – dodaje Bota.

Emocije gledatelja i autora imat će se prigodu neposredno susretati i svakoga utorka, petka i nedjelje između 19 i 21 sat i tako sve do 14. srpnja do kada će izložba Babilon biti otvorena. U navedenim terminima, naime, nazočit će joj i sam autor.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime