34 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Otvoren Centar kompetencija u Starim Jankovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Razvojna agencija Žepče iz BIH u suradnji s partnerima iz Crne Gore i Općinama Stari Jankovci i Tovarnik iz Hrvatske, provodi projekt pod nazivom “Poboljšanje transnacionalnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža“. Glavni cilj projekta je unaprijediti održivi ekonomski razvoj u Zeničko-dobojskom kantonu, Vukovarsko-srijemskoj županiji te gradu Podgorici, primjenom inovativnih modela i pristupa u jačanju konkurentnosti lokalnih malih i srednjih poduzeća.

Očekivani rezultati su uspostava triju centara za razvoj kompentencija. Od danas je s radom započeo Centar kompetencija u Općini Stari Jankovci, smješten u zgradi bivše Općine.

-Centar kompetencija će pružati usluge mentoriranja i obučavanja u sektoru poljoprivrede za koji smo se opredjelili. Povezat ćemo poljoprivrednike, lokalnu samoupravu i lokalne poljoprivredne institute – istaknuo je Dario Hodak, voditelj projekta.

Naglasak u radu Centra, stavljen je na hranu i bioekonomiju. Projekt Competents NET traje 30 mjeseci, do konca studenog 2019. godine. Financiran je u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. Vrijednost projekta je nešto više od 670.000 eura, od čega EU financira 85%, a preostali dio sufinanciraju partneri projekta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime