16 C
Vinkovci
Nedjelja, 24 rujna, 2023

Otvorena 7. konferencija ”Razvoj javne uprave”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave Republike Hrvatske u Vukovaru je danas otvorena 7. konferencije ”Razvoj javne uprave”. Organizator ovog već tradicionalnog znanstvenog skupa je vukovarsko Veleučilište ”Lavoslav Ružička” u partnerstvu s Državnom školom za javnu upravu iz Zagreba. Vukovarska konferencija upriličena je u okviru studija javne uprave, jednog od tri preddiplomska stručna studija koja djeluju u okviru vukovarskog veleučilišta, a koji je programski usko vezan za javnu upravu i njezin razvoj. Svaki od 50-ak autora i koautora koji aktivno sudjeluju u radu konferencije u svojim će stručnim ili znanstvenim radovima dati odgovore na neka vrlo važna pitanja iz područja javne uprave.

– O ovoj temi izuzetno je važno progovarati, jer svaka vlast upravlja preko javne uprave. A od kvalitete javne uprave ovisi kvaliteta života građana – poručio je doc. dr. sc. Mirko Smoljić, dekan vukovarskog Veleučilišta ”Lavoslav Ružička”.

Naglasak u radu dvodnevne konferencije, koju je svečano otvorila pomoćnica ministra uprave Jagoda Botički, stavljen je na poboljšanje njezina rada te na njezinu dostupnost putem elektroničkih medija.

Inače, 7. konferencija ”Razvoj javne uprave” dvodnevni je događaj i to međunarodnog karaktera, jer se među izlagačima uz domaće nalaze i oni iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime