17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

Otvorena akcija Kupujmo hrvatsko u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Akcija Kupujmo hrvatsko ove godine slavi 21 godinu, a iznimno me veseli što su mnogi od vas mlađi od nje! Budućnost naše zemlje odgovornost je svih nas i tu posebno računamo na svijest mladih koje od malih nogu moramo uključivati u ekonomske procese. Također me raduje što vidim naše vrijedne proizvođače u ovako velikom broju jer su oni, uz osviještene kupce, ključni faktor očuvanja radnih mjesta i napretka hrvatskoga gospodarstva“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović danas u Vukovaru, na otvaranju akcije Kupujmo hrvatsko, na kojoj će svoje proizvode predstaviti 80-ak izlagača, a koja se održava u okviru Festivala nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ.

Upravo na tragu ideje Kupujmo hrvatsko i mi na razini grada Vukovara šaljemo poruku da je naša dužnost da se oslonimo na vlastite resurse i znanja i počnemo ih koristiti na dobrobit ljudi iz ovog kraja. Ova manifestacija pomaže i lokalnom gospodarstvu, iako se provodi na državnoj razini. Gospodarske teme su osnova su za sve daljnje promjene“, poručio je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, dodavši da se Vukovar razvija te da je odgovornost lokalnih vlasti i poduzetnika da na tragu ove akcije naprave dodatan iskorak naprijed. „Moramo prepoznati svoje potencijale i maksimalno ih razviti jer je to jedini put kojim možemo uspjeti“, zaključio je Penava.

Akcija Kupujmo hrvatsko napravila je velik iskorak u osvještavanju važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Posljednje istraživanje HGK-a pokazalo je da 78 posto građana vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda prilikom odlaska u kupnju te je čak njih 86 posto spremno izdvojiti više kuna za kvalitetan domaći proizvod. Akcija se nakon Vukovara nastavlja u Rijeci, Zagrebu i Bjelovaru, dok će se specijalizirani projekt „Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ održati krajem godine u Zagrebu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime