30 C
Vinkovci
Petak, 22 rujna, 2023

Otvorena izložba arhivskih dokumenata “Građevni red 1873.-1945.”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom Međunarodnog dana arhiva u Hrvatskom domu Vukovar otvorena je izložba Građevni red 1873.-1945. Koautorski je potpisuju Anđela Ljubas i Branimir Peti. Legalizacija objekata o kojoj se naveliko počelo raspravljati posljednjih godina na tlu Vukovarsko-srijemske županije provodila se odavno, pokazuju to i zanimljivi izlošci dokumenata i nacrta u okviru prve izložbe spomenutog autorskog dvojca. Anđele Ljubas i Branimira Petija, djelatnika Državnog arhiva u Vukovaru.

– Kolegica i ja nastojali smo prikazati dokumente koji pokazuju da su u prošlosti ljudi također poštivali pravila i propise te smo to obradili u izložbi. Obuhvatili smo područje Vukovarsko-srijemske županije, odnosno gradova Vukovara, Vinkovaca i Županje – kaže Branimir Peti.

Otvorenje izložbe Građevni red 1873.-1945. dio je programa obilježavanja Međunarodnog dana arhiva 9. lipnja u organizaciji Državnog arhiva u Vukovaru.

– Često se ono što rade arhivisti niti ne vidi, a osim jednog manjeg broja istraživača, šira javnost ni ne zna o kakvom je gradivu u našim arhivima riječ. Svaka ovakva izložba je mogućnost da se to promovira i približi široj javnosti – napominje Peter Elez, ravnatelj Državnog arhiva Vukovar.

Uz izložbu Građevni red 1873.-1945. održani su i sadržaji usmjereni na najmlađu populaciju.

– Između ostalog, imali smo dječju radionicu na temu grbovi koja je jučer održana u Gradskoj knjižnici Vukovar. Također tijekom cijelog tjedna, imajući u vidu kako istovremeno obilježavamo Dane otvorenih vrata arhiva, otvorena su vrata arhiva i to u arhivskom sabirnom centru u Vinkovcima – dodaje Elez.

Za sve one koji žele pobliže upoznati sadržaj arhiva i zanimljivu djelatnost arhivista još i ova informacija; vrata su im otvorena od 8 do 13 sati u Vojarskoj ulici 1 u Vinkovcima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime