16.5 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Otvorena izložba “Design district – izložba bez struje”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kao doprinos obilježavanju Dana grada Vukovara u Radničkom domu otvorena je izložbu “Design district – izložba bez struje”. Hrvatski interijeri nastavljaju s promocijom hrvatskog namještaja i produkt dizajna te su sukladno tomu i pripremili ovu izložbu.Kao doprinos obilježavanju Dana grada Vukovara u Radničkom domu otvorena je izložbu “Design district – izložba bez struje”. Hrvatski interijeri nastavljaju s promocijom hrvatskog namještaja i produkt dizajna te su sukladno tomu i pripremili ovu izložbu.
Hrvatski proizvođači namještaja afirmativno i u potpuno drugačijem kontekstu progovaraju iz Vukovara: da se zajedništvom i vrhunskim proizvodom i “bez struje” može poslati poruka o snažnoj hrvatskoj industriji namještaja, poručio je Drago Veselčić,  predsjednik Udruženja “Hrvatski interijeri”. Upravo zbog toga, uz dvadesetak izlagača, izloženi su i radovi učenika Drvodjelske tehničke škole iz Vinkovaca, koji su važna karika u budućnosti proizvodnje namještaja i uopće drvnoj industriji.
Stanje na tržištu proizvođača namještaja ocijenjeno je dobrim, uglavnom se izvozi u Europsku uniju, i to do 80 posto domaćeg namještaja u ukupnoj vrijednosti oko 350 milijuna američkih dolara. Drvna industrija u Hrvatskoj ima tradiciju i iskustvo. Željelo se to u okviru ove izložbe pokazati edukativnim projektom “Bernardo Bernardi”, koji je hrvatska ikona arhitekture i dizajna.  Za budućnost drvne industrije, pak, Grad Vukovar se stavlja na raspolaganje te želi i podupire dolazak investitora i razvoj drvne industrije u Vukovaru.
U okviru ove izložbe u Radničkom domu organizirana je humanitarna akcija sakupljanja namještaja i opreme za djecu s područja Vukovara, dječje vrtiće i udrugu za djecu s posebnim potrebama, Vukovarski leptirići. Izložba “Design district – bez struje” otvorena je do nedjelje,5. svibnja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime