20 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Otvorena izložba “Logoraši”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Dokumentacijsko informacijskog središta u Hrvatskom domu Vukovar svečano je otvorena izložba skulptura pod nazivom “Logoraši”.

Izložba “Logoraši” po prvi puta skulpturom tematizira logoraše srpskih koncentracijskih logora. U Hrvatskoj ih je putem Međunarodnog Crvenog križa registrirano nešto više od 7 000 ljudi. No, prema riječima bivšeg logoraša i predsjednika vukovarske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Zdravka Komšića, kroz srpske koncentracijske logore prošlo je preko 30 000 ljudi. Poruka ove izložbe , koja je uvrštena u program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, nije samo ta, da se žrtve nikada ne zaborave, nego da se ovaj problem aktualizira, a zločin, dok još nije posve kasno, kazni!

Jedne od teških i bolnih tema Domovinskog rata ali i jedne od možda najzapostavljenijih, koja govori o najranjivijoj skupini ljudi pod nazivom “Logoraši” , prihvatila su se tri autora, kipari Josip Ivan, Ivan Ivan i Gordana Čep, koji su svoje skulpture predstavili u Hrvatskom domu Vukovar.

Izložba skulptura “Logoraši” u listopadu ove godine, predstavljena je i u Zagrebu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime