4.2 C
Vinkovci
Srijeda, 19 siječnja, 2022

Otvoreni Dani Matice hrvatske u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Glazbeno, dramskim nastupima u Vukovaru otvoreni su 13. Dani Matice hrvatske, koji će trajati sve do kraja listopada. U programu svečanog otvorenja sudjelovali su učenici dramske skupine Gimnazije Vukovar, te članovi Komorno tamburaškog ansambla Umjetničke akademije iz Osijeka.

U dva tjedna trajanja Dana matice Vukovarce čeka ispunjeniji program nego ikad, razlog tomu je i obilježavanje 175 godina djelovanja Matice Hrvatske. Čekaju Vukovarce tako brojne izložbe, predstavljanja knjiga, gosti iz svijeta kulture. “Predstavit ćemo u programu gost ogranak Matice iz Osijeka, koji će nas upoznati sa svojim značajnim izdanjima. Iza toga ćemo imati program velikani hrvatske znanosti i kulture, koji je posvećen djeci i mladima. Ove godine on će biti posvećen 150.godišnjici rođenju Nikole Andrića,” izdvojila je iz programa Lidija Miletić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske Vukovar.

Na sutrašnjem programu Dana Matice Hrvatske u Vukovaru je predstavljanje gosta Ogranka, Matice iz Osijeka s početkom u 19 sati u Pastoralnom centru sv. Bone u franjevačkom samostanu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime