15 C
Vinkovci
Petak, 29 rujna, 2023

Otvoreno 23. Lutkarsko proljeće Vukovarsko-srijemske županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Predstavom “U potrazi za čudovištima” osječke Akademije za umjetnost u vukovarskom Hrvatskom domu otvoreno je 23. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Vukovar će ove godine biti središnjica manifestacije, no svoje lutkarsko proljeće imat će gotovo svaka općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U šest dana trajanja ove manifestacije najistočnija županija ugostit će 18 lutkarskih kazališnih družina iz Hrvatske, hrvatske dijaspore i Srbije, koji će izvesti ukupno 100 predstava u gotovo svakom gradu i općini najistočnije županije.

“Riječ je o najboljim predstavama koja hrvatska kazališta trenutno imaju na svom repertoaru, a očekuje se da će predstave u najistočnijoj županiji pogledati oko 20 tisuća gledatelja,” rekao je Himzo Nuhanović, jedan od osnivača ove manifestacije.

Od popratnih događanja, u Vukovaru će se održati niz radionica i seminara namijenjenih djeci i prosvjetnim djelatnicima, dok će u sklopu 3. Susreta književnika za djecu i mlade u Vinkovcima biti proglašenje najboljih radova književnog natječaja Tena i Tenica – za najbolji dramski tekst pisan za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu uz dodjela priznanja i recitatorsko čitanje nagrađenih tekstova.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime