-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni od 11. do 20. rujna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

“Curo draga iz sokaka moga”- ovaj stih iz bezvremenske ljubavne pjesme “Milovo sam”, autora Ivana Kozarca, slogan je i naslov svečanosti otvorenja ovogodišnjih, jubilarnih 55. Vinkovačkih jeseni, koje će se održati od 11. do 20. rujna. Priču o bezvremenskoj ljubavi donosi predlagatelj i autor scenarija, Marko Sabljaković, suradnik dosadašnje dugogodišnje scenaristice programa otvorenja Ane Cvenić, koji će, ističe, uvažiti njene savjete i bogato iskustvo u prikazu svog prvog samostalnog scenarija otvorenja Jeseni. Objavljeno je to na danas održanoj, prvoj ovogodišnjih sjednici Organizacijskog odbora najstarije i najveće hrvatske tradicijske i folklorne manifestacije.

Sve, dakako, počinje temeljnom priredbom, Županijskom smotrom folklora, koja će biti održana od 11. do 16. rujna, a predstavit će se 60-ak KUD-ova. Dječje Vinkovačke jeseni na rasporedu su 12. i 13. rujna, a Državna smotra izvornog hrvatskog folklora 19. i 20. rujna. Po tradiciji, središnji i najsvečaniji dio Jeseni bit će nedjeljni mimohod sudionika, na kojem će se po tradiciji predstaviti kulturno-umjetnička društva iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva.

Uz tradicijske, ovogodišnje Jeseni već po tradiciji bit će upotpunjene brojnim popratnim, zabavnim i koncertnim sadržajima. No do rujna ima vremena, stoga malo pomalo kreću dogovori, detaljnije osmišljavanje i kreiranje jubilarnog, 55. izdanja Vinkovačkih jeseni, manifestacije, koja će, ne sumnjamo, uz domaćine Vinkovčane, i ove godine širom otvoriti svoja vrata svakom posjetitelju, i podsjetiti zašto su baš slavonska gostoljubivost, bogatstvo običaja, pjesme, ruha i delicija – toliko na glasu. “Očekuje nas tradicijski spektakl, a svi će posjetitelji, ali i građani Vinkovaca u bogatom i raznolikom programu imati prilike naći ponešto za sebe”, poručio je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 55. Vinkovačkih jeseni.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime