11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Ovogodišnji županijski proračun smanjen za 6 i pol milijuna kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

 

Po drugi put županijski proračun za ovu godinu, koji iznosi 612 milijuna kuna, je izmijenjen. Konkretno, smanjen za 6.500.000 kuna ili 1,07%.

– Budući da je kraj godine, riječ je o rebalansu tehničke naravi – pojasnila je Sandra Adžaga, pročelnica UO za financije VSŽ.

Za razliku od rebalansa, proračun za 2017. godinu izazvao je prilično dugu raspravu i zamjerke jednog dijela vijećnika, no na koncu je usvojen sa 28 glasova za, šest protiv i tri suzdržana.

– Proračun za 2017. godinu rađen je prema uputama Ministarstva financija, a iznosi 838 milijuna kuna. Vidljivo je kako veliki iznos otpada na vlastite i namjenske prihode, a novost je i ta da su sad po prvi puta uključeni i projekti iz strategije razvoja VSŽ vrijedni 40 milijuna kuna – dodala je Adžaga uz napomenu da su među njima i projekti Geotermalni izvori, Poduzetnički inkubator Slavonski hrast, Poduzetnička zona Vukovar, Agro-tehnološki centar VSŽ i drugi.

No, razlika novogodišnjeg proračuna od čak 200 milijuna kuna naspram proračuna za 2016. godinu zapravo je samo prividna, jer uz 40 milijuna kuna za strateške projekte, u proračun je uvršten manjak prihoda bolničkih ustanova u iznosu od 159.000.000 kuna.

Kad je riječ o projekcijama za 2018. i 2019. godinu proračun bi trebao iznositi oko 656 milijuna kuna. A budući da se 2016. godina primiče kraju, na današnjoj sjednici predstavljen je i plan rada Županijske skupštine za 2017. godinu za koji se iz skupštine nadaju, kako su rekli, da će biti uspješan kao i djelovanje u 2016. godini.

– S ponosom napominjem da smo plan rada za 2016. godinu s današnjim danom ispunili u cijelosti. Unatoč ovim teškim vremenima VSŽ uspješno odrađuje sve ono za što je zadužena – rekao je Antun Žagar, predsjednik Županijske skupštine VSŽ.

Uz navedeno, županijski vijećnici dali su i tri suglasnosti; za prodaju nekretnine u vlasništvu dvaju županjskih škola, za zaključivanje projekta Poboljšanje isplativnosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnoj kirurgiji u OŽB Vinkovci te za izmjenu Mreže javne zdravstvene službe, dok je rasprava o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora OŠ Bršadin odgođena za sljedeću sjednicu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime